Viski selekcija
  • Blog
    • O viskiju
    • Vrste viskija
    • Napotki
    • Degustacija in note
    • Viski meseca
  • Slovar
  • O meni
  • V&O
Viski selekcija
  • Blog
    • O viskiju
    • Vrste viskija
    • Napotki
    • Degustacija in note
    • Viski meseca
  • Slovar
  • O meni
  • V&O
Viski selekcija
Home Napotki

Pitje viskija: Ice, water or neat?

by Uršula K.
18 septembra, 2020
in Napotki
0
Pitje viskija naslovnica
0
SHARES
274
VIEWS
Deli na FacebookPošlji v email

Pitje viskija za nekoga predstavlja ljubiteljsko pitje, pitje za užitek, medtem ko drugim samo za poskušanje. V kateri kategoriji ste vi? Jaz osebno ga najraje spijem brez vsega ali res malim dodatkom vode.

Vabljeni k branju članka Kako piti viski in kateri kozarec izbrati?

Tukaj ni pravila, kako viski piti. Pijemo ga lahko seveda na več načinov oz. na način, kateri nam odgovarja. Kaj pa se zgodi ko viskiju dodamo vodo, ledeno kocko ali kakšno drugo pijačo?

Načini za pitje viskija

Spodaj sem dodala video, v katerem znani Charles MacLean prikazuje načine, kako se viski lahko pije. Je pa seveda vaša osebna izbira kako, s čem in kdaj ga boste pili 🙂 Uživajte v gledanju.

Dodatek vode(water):

Voda viski rahlo razredči in potegne na plano močne arome. Pravzaprav voda loči estre okusa od molekul alkohola. Arome so izrazitejše in okus malo blažji.

Dodatek ledu (ice):

Led v viskiju je kar popularna zadeva, čeprav ga po mojem mnenju ne naredi nič boljšega, saj rabi čas, da se odtali, ga dejansko razredči in led vbistvu zapre arome v viskiju- le redko jih zaznamo. Edina dobra stvar tukaj je, da ga ohladi. Za kar so pa odlične kamen- kocke, katere se postavijo v zamrzovalnik in dejansko ne razredčijo viskija ampak ga le ohladijo – dobra ideja!

Pitje viskija z ledom

Brez vsega (neat):

Meni osebno najljubša izbira. Zakaj? Ker ga čutiš v celoti z vsemi njegovimi aromami, pravim okusom in čarom. Najbolje ga je piti pri sobni temperaturi ali malenkost toplejšega.

Pitje viskija brez vsega

” Če povzamemo, torej voda bo odprla arome viskija, led bo nekako zdolgočasil njegov okus, kocke pa ne naredijo nič drugega kot ga ohladijo.”

Moj nasvet?

  • Če vam kdo ponudi viski, ga probajte brez vsega. V kolikor vam je premočen ali pre-pekoč okus, dodajte malo vode.
  • Pijte ga kakor vi želite in kakor je vam najljubše. Če vam je všeč z coca- colo, ali ingverjevim pivom, ga dodajte in uživajte ob svojem viskiju.
Uršula K.

Uršula K.

Hej, sem Uršula, mlada poznavalka viskijev :) Sem še na začetku svoje poti, saj bi se rada o njih še ogromno naučila. Z viskijem sem se začela ukvarjati pred kratkim (beri slabe pol leta) in sem zelo fascinirana :D Vse objave in recenzije posameznih viskijev so priučene in jih še raziskujem. Vesela bom znanja kakšnega sinior poznavalca/ke, od katerega se lahko česa dodatno naučim. Sem odprta in znanja željna oseba.

Dodaj odgovor Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kategorije

  • O viskiju
  • Vrste viskija
  • Napotki
  • Degustacija in note
  • Viski meseca

Popularno

  • Izdelava viskija- svet viskija

    Izdelava viskija: Kaj je Viski in iz česa je izdelan?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tipi viskijev

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Kako piti viski in kateri kozarec izbrati?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Viski za začetnike

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Pitje viskija: Ice, water or neat?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Poglejte še

Škotski viski po regijah- naslovnica

Škotski viski po regijah

2 leta ago
Pitje viskija naslovnica

Pitje viskija: Ice, water or neat?

2 leta ago

Pridružite se viski skupnosti

Postavite vprašanje

in vam bomo nanj odgovorili z blog zapisom.

Postavite vprašanje
Odgovori
viskiselekcija logotip

Blog, ki se vrti okoli viskija. V člankih vam predstavljam zanimivosti, predstavitve in nasvete v svetu viskija. Skupaj se bomo naučili nekaj novega ali pa le osvežili svoje znanje. Dobrodošli!

Povezave

Viski selekcija

Design by Distant studio.

Facebook-f
No Result
View All Result
  • Home

Viski selekcija © 2020 - Vse pravice pridržane.